Рік і чотири місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський та його команда виконують обіцянки. За рік і чотири місяці роботи керівники Офісу президента виконали 45 обіцянок, провалили – 18, у процесі виконання залишається – 73.

У період з 20 серпня до 20 вересня керівники ОПУ дали 2 нових обіцянки, ще 2 виконали, провалених немає.

Кирило Тимошенко виконав обіцянку про те, що 40 сімей, які постраждали внаслідок вибуху в житловому будинку в Києві, будуть з новими квартирами. Також Тимошенко пообіцяв у 2021 році внести смугу аеропорту Полтави до програми «Велике будівництво».

Ще один заступник керівника ОПУ – Юлія Ковалів – виконала обіцянку в найкоротші терміни внести до парламенту законодавчі ініціативи щодо вдосконалення податкового законодавства (спрощення адміністрування податків, врегулювання строків введення нових фіскальних інструментів, зменшення розмірів штрафів за податкові правопорушення). Напрацьовані пропозиції були включені за ініціативою народних депутатів до законопроекту № 2524, який ухвалили в липні. Окремі пропозиції Рада не підтримала.

Крім того, Ковалів пообіцяла, що в Україні буде діяти програма підтримки малого бізнесу шляхом гарантування 80% кредитного портфеля: «Малий бізнес, це бізнес з обігом до 80 мільйонів євро в рік. Для такого бізнесу держава гарантуватиме 80% кредитного портфеля. Це буде наступним кроком, який дозволить нам зробити доступність фінансування».

Обіцянки керівників ОПУ за попередній місяць можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки президент, члени Кабінету міністрів і місцева влада повинні встигнути виконати до зими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: