МЗС Білорусі відреагувало на резолюцію ООН

Читать на русском
Резолюція Ради ООН з прав людини щодо Білорусі є втручанням у внутрішні справи Білорусі та це суперечить статуту ООН.
Фото: zviestki.com

Резолюція Ради ООН з прав людини щодо Білорусі є втручанням у внутрішні справи Білорусі та це суперечить статуту ООН.

Про це в п'ятницю, 18 вересня, заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, повідомляє пресслужба відомства.

«Резолюція абсолютно вигадана. І мушу сказати, що створюється дуже небезпечний прецедент для Організації Об'єднаних Націй», - сказав він.

Макей нагадав, що відповідно до ст.2 статуту ООН вона не має втручатися у внутрішню компетенцію тієї чи іншої держави.

«Ця резолюція є однозначним втручанням у внутрішні справи Білорусі, тому що окремі пропозиції передбачають оцінку ситуації в Білорусі, оцінку підсумків виборів, оцінку поведінки різних сторін, тощо», - пояснив голова МЗС Білорусі.

За його словами, що реакція офіційного Мінська буде адекватною і він разом із партнерами зробить кроки по захисту національних інтересів.

Макей підкреслив, що Мінськ не сприймає спроб змусити білоруську владу вступити в діалог з опонентами, які, за його словами, нікого не представляють.

Зараз можна чітко спостерігати спроби залучити різні міжнародні організації для здійснення тиску на Білорусь, зазначив голова МЗС.

«На жаль, із вуст наших європейських партнерів ми чуємо тільки критику на адресу влади Білорусі. Вони навіть не обтяжують себе спробами розібратися в реальному стані речей, об'єктивно оцінити ситуацію. Як ми не закликали робити це і під час телефонних контактів, і прямих контактів з колегами, на жаль, цього не відбувається», - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, в якій закликала владу Білорусі розпочати діалог з Координаційною радою опозиції. Резолюція була запропонована Німеччиною від імені Євросоюзу.

Раніше в Литві відреагували на закриття кордону Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: