Русло Дніпра ніхто не перекривав – Кориневич

Читать на русском
Україна ніколи не перекривала русло річки Дніпро. Припинивши постачати воду до Криму, вона припинила користуватися спорудою, яка повністю належить їй.
Фото з відкритих джерел

Припинивши водопостачання до окупованого Росією Криму через Північно-Кримський канал, Україна не перекривала русло річки Дніпро.

Про це заявив представник президента України в АР Крим Антон Кориневич у своєму Facebook.

Постачання води до Криму: як Росія тисне на Україну в гуманітарних питанняхТема скрутної гуманітарної обстановки в Криму сплановано з’являється в інформаційному просторі, щоб тиснути на українську владу, вважає експерт.

Відповідаючи на звинувачення окупаційної влади Криму в тому, що Україна, нібито, перекрила русло річки Дніпро, коли припинила скидати її воду до Північно-Кримського каналу, Кориневич зазначив, що Україна перекрила виключно штучну технологічну споруду.

Ця споруда знаходиться на території України, під юрисдикцією України і фінансується з державного бюджету України. Це означає, що Україна має право її перекривати.

«Представники окупаційної адміністрації РФ в Криму продовжують говорити про питання водопостачання. Лунають різні заяви та коментарі з приводу того, що хтось не має права «перекривати» річку Дніпро і «позбавляти доступу до води з неї», — зазначив Кориневич.

Він також підкреслив, що річка Дніпро вільно тече по території України, Білорусі та Росії, і ніхто не перекривав її русло та доступ до її води для людей, що проживають на території, по якій протікає річка.

Нагадаємо, майже 30 кримських сіл опинилися без води.

Окупаційна влада продовжує витрачати наявні в Криму запаси води для потреб російської армії. У зв’язку з цим, для потреб населення на півострові води вже недостатньо. Там запровадили третій рівень обмеження водопостачання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: