Відповідальність за водопостачання до Криму лежить на Росії – ООН

Читать на русском
За даними окупаційної російської влади, у водосховищах, які живлять Сімферополь, залишилося близько 20 відсотків запасів води. За останній місяць на півострові пересохли річки Альма, Чорна, Бельбек і Тонас.
фото сайт ООН

Відповідальність за забезпечення жителів анексованого Криму чистою питною водою лежить на Росії.

Про це заявила офіційний представник управління Верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл у коментарі російському інформаційному агентству РІА Новини.

За її словами, в управлінні Верховного комісара ООН вважають, що «Росія несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води для захищеного населення Криму».

Деокупація Криму: що потрібно для реалізації стратегіїДля реалізації будь-якої стратегії необхідна єдина позиція щодо критичних питань, а висловлювання власних позицій, що протирічать державній позиції, неприпустимі, вважає експерт.

За даними окупаційної російської влади, у водосховищах, які живлять Сімферополь, залишилося близько 20% запасів води. За останній місяць на півострові пересохли річки Альма, Чорна, Бельбек і Тонас.

До анексії півострова Росією в 2014 році Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді, вона надходила до Криму з Дніпра по Північно-Кримському каналу.

Нагадаємо, 7 вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водойм розпочинається третій етап обмежень постачання води.

Раніше експерт розповів на що готова Росія, аби забезпечити Крим української водою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: