Робота аеропорту «Ужгород» буде відновлена – Криклій

Читать на русском
Повноцінна робота аеропорту Ужгород буде відновлена. Закарпатську область з'єднають авіасполученням з іншими регіонами та із закордоном.
Фото Слово і діло

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту і будівництва Словаччини Андрій Долежал підписали двосторонню урядову угоду про відновлення аеропорту в Ужгороді.

Про це Криклій повідомив у своєму Telegram-каналі в четвер, 24 вересня.

Зеленський пообіцяв допомогти відновити аеропорт у СумахДержава відремонтує злітну смугу сумського аеропорту, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Щойно разом з моїм словацьким колегою - міністром транспорту і будівництва Словацької Республіки Андреєм Долежалом підписали відповідну двосторонню міжурядову угоду», - написав він.

За словами українського міністра, ця угода дозволить відновити повноцінне функціонування аеропорту після тривалого простою і зв'язати Закарпатську область авіасполучення з іншими регіонами України, а також із закордоном.

Як раніше пояснював Криклій, аеропорт «Ужгород» не міг повноцінно працювати, оскільки частина злітної смуги заходить на словацьку сторону. А для виконання польотів було необхідно узгодження між авіаслужбами двох країн.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр Владислав Криклій повідомив, що влада розглядає можливість перенесення аеропорту в Закарпатській області з Ужгорода до Мукачева або передмістя Мукачева. Нині, за його словами, готують техніко-економічне обґрунтування для визначення відповідної локації.

Нагадаємо, Володимир Зеленський обіцяв протягом своєї каденції відновити 15 аеропортів, однак у проєкті бюджету на 2021 рік гроші на будівництво досі не передбачені, а у 2020 році замість мільярда гривень, який планували виділити на будівництво аеродрому «Дніпро», виділили вдесятеро менше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: