Будівництво аеропорту в Мукачеві: хто заплатить за проєкт

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

Уряд схвалив постанову, якою передбачається включити до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року проєкт будівництва аеропорту в Мукачеві, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Експерт у сфері авіації Богдан Долінце в коментарі «Слово і діло» зазначив, що реалізувати такий проєкт можливо із залученням постійних інвестицій.

«Якщо ми говоримо про будівництво злітної смуги, яка здатна приймати літаки тих класів, які літають до України та в регіоні, то це близько 50-60 мільйонів доларів на будівництво тільки самої смуги. Якщо ми говоримо про створення якогось хоча б мінімального термінального комплексу, тому що військовий аеродром, який там є, не має необхідного комплексу будівель, то це буде ще дорожче. Тому це плюс ще 10-15 мільйонів доларів. Якщо ми говоримо про будівництво за гроші державного бюджету, то зараз завершується будівництво злітної смуги в аеропорту «Одеса», а термінал – за кошти інвесторів. Тому варіант змішаного фінансування теж можливий», – пояснив Долінце.

Уряд вніс проєкт будівництва аеропорту в Мукачеві до держпрограмиУряд схвалив постанову, якою передбачається включити до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року проєкт будівництва аеропорту в Мукачеві.

Експерт додав, що в регіоні вже створена авіаінфраструктура, але вона не забезпечує стабільну роботу.

«Там історично є проблема із аеропортом «Ужгород», яка то вирішується, то виникає. Відповідно, ми бачимо, що існування аеропорту, який є там, на кордоні, насправді нестабільний і не завжди може забезпечувати стабільну роботу як пасажирських перевезень, так і перельоту українських військових», – сказав Богдан Долінце.

Нагадаємо, в Україні почали стягувати збір за виліт пасажирів. Відповідний закон набув чинності 7 серпня.

Також у аеропорту «Київ» з'явився пункт тестування на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: