Порошенко подав законопроект про податок на виведений капітал урозріз переговорам з МВФ – Данилюк

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко хотів подати законопроект про податок на виведений капітал з метою піару, – стверджує екс-міністр фінансів Данилюк. Проти податку виступав МВФ, з яким Данилюк на той час вів перемовини.
24tv.ua

П'ятий президент України Петро Порошенко разом з тодішньою главою комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніною Южаніною вирішили подати законопроект про податок на виведений капітал з метою піару.

Про це заявив ексміністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі програми 16+ на skrypin.ua.

Зокрема, Данилюк пояснив, чому не подав пакетом бюджетну резолюцію разом з законопроектом про податок на виведений капітал (як обіцяв будучи у складі Кабміну Володимира Гройсмана).

Він нагадав, що проти впровадження податку на виведений капітал виступали представники МВФ, з яким Мінфін на той момент активно вів переговори.

За словами Данилюка, він максимально відстоював цей податок, незважаючи на те, що перший час він тягне за собою падіння надходжень до бюджету.

«Петро Порошенко разом з головою комітету (Ніною Южаніною - ред.) вирішили попіаритися і самі подати цей закон. Я веду переговори з МВФ - а вони вирішили попіаритися на цьому. І якщо його приймають, це значить, що відразу виникають проблеми з МВФ і «дірка» в бюджеті... А він що робить паралельно? Він паралельно приймає на РНБО більше видатків, ще й закон мені заганяє», - розповів Данилюк.

Ексміністр фінансів зазначив, що саме він як глава відомства повинен був подавати даний законопроект, проводити необхідні розрахунки для його впровадження, а також погоджувати всі деталі з МВФ і включити його до бюджетної декларації.

Після цього, за словами Данилюка, у нього виникли розбіжності з Порошенком, і міністр «не став вступати у політичні ігри».

Олександр Данилюк | 16+skrypin.ua

За даними «Слово і діло», обіцянка впровадити податок на виведений капітал містилася у передвиборчих програмах 4 партій: «Слуга народу», «Батьківщина», «ЄС» та «ОПЗЖ».

Пропрезидентську політсилу випередила фракція «Європейська солідарність», яка 16 червня 2020 року внесла в парламент свій законопроект на цю тему (№3665), як і обіцяла перед виборами у 2019 році. «Слуга народу» подала до Ради альтернативний законопроект. Обидві ініціативи вже пройшли розгляд профільного комітету.

Нагадаємо, законопроект, внесений Петром Порошенком як невідкладний під час роботи Ради VIII скликання, пролежав у парламенті рік, проте так і не був розглянутий у залі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: