Зеленський розповів, в якому форматі спілкується з Путіним

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що комунікація з президентом РФ Володимиром Путіним є обмеженою, але предметною.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що спілкується з президентом РФ Володимиром Путіним в різних форматах. Ця комунікація є обмеженою, але предметною.

Про це Зеленський повідомив в інтерв'ю словацькому виданню Hospodarske noviny, передає пресслужба ОПУ.

Переговори в Берліні: чи відбудеться зустріч лідерів «нормандської четвірки» цьогорічПереговори в Нормандському і Мінському форматах зайшли в глухий кут, і Росія наполягатиме на змінах до Конституції та федералізації, вважає експерт.

«У нас є різні формати спілкування з президентом Путіним - це і Нормандський чотиристоронній формат, і двосторонній формат: коли є така необхідність, ми говоримо безпосередньо. Це допомагає знайти потрібні рішення, важливі не тільки для України, але і для всієї Європи. Наприклад, у грудні минулого року ми досягли домовленості про транзит російського газу територією України. Це гарантує енергетичну стабільність для всієї нашої частини континенту. Розмовляв з Путіним і 26 липня - напередодні встановлення режиму припинення вогню на сході. І ми маємо найдовший режим «тиші», - розповів президент України.

Зеленський зазначив, що комунікація з президентом Росії є обмеженою, але предметною. Також він додав, що «як перфекціоніст хотів би більшої ефективності від діалогу».

Нагадаємо, раніше Зеленський пообіцяв не публікувати стенограми розмов із президентом РФ. Він заявив, що «це зашкодить процесу повернення людей і закінчення війни».

Президент України також пообіцяв працювати над поверненням Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: