Обмін полоненими: чи продовжиться діалог у форматі «нормандської четвірки»

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

У списках для взаємного обміну полоненими між Україною та ОРДЛО з кожного боку перебуває близько 100 осіб, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Глава Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков у коментарі «Слово і діло» зазначив, що обмін полоненими може наблизити зустріч «нормандської четвірки» на найвищому рівні.

«Передусім це буде один з наступних обмінів полоненими. Зараз йде визначення тих персоналій, тієї сотні осіб, про яких говорив Єрмак, по обидва боки. Я думаю, що цей обмін відбудеться в наступні кілька місяців, після чого буде проведена чергова зустріч у Нормандському форматі і, якщо не буде затримок, зустріч на найвищому рівні відбудеться до кінця року», – сказав Биков.

Експерт додав, що зустріч президентів може бути зірвана у тому разі, якщо російська сторона саботуватиме виконання домовленостей, досягнутих на минулому саміті у грудні 2019 року.

«Думаю, до кінця року реально, що «нормандська четвірка» збереться, якщо Російська Федерація припинить блокувати миротворчі ініціативи, які пропонує Україна», – наголосив він.

На думку Бикова, зустріч президентів «нормандської четвірки» відбудеться в будь-якому разі, проте через провокації РФ можуть бути затримки.

Нагадаємо, зустріч радників у Берліні проходила 11 вересня.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що радники лідерів країн «нормандської четвірки» зберуться знову, щоб завершити підготовку до проведення саміту в Нормандському форматі у Берліні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: