Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
112 Україна

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Лідери держав обговорили виконання домовленостей, досягнутих «нормандською четвіркою» в Парижі.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Під час розмови Зеленський порушив питання безпеки на Донбасі. Путін підтримав досягнення домовленості про всеосяжне припинення вогню, яке має розпочатися о 00:01 понеділка, 27 липня.

«Лідери погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню на Донбасі», – розповіли в пресслужбі.

Президенти також обговорили закон про особливий статус Донбасу, який перебуває на розгляді в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, а також закон про децентралізацію, який передбачає внесення змін до Конституції України. Про що саме говорили, не уточнюють.

Крім того, Зеленський наголосив на необхідності подальших практичних кроків у питанні звільнення українських політв'язнів, яких утримують на території Росії та окупованому Криму.

«Зеленський порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова у зв'язку з трагічною загибеллю його трирічного сина», – додали в ОПУ.

Також президенти обговорили деталі взаємодії з розмінування Донбасу, розведення сил і засобів та відкриття нових пунктів пропуску на лінії зіткнення, а також забезпечення доступу Червоного Хреста до полонених і безперешкодної діяльності спостерігачів ОБСЄ.

Раніше Україна в ООН закликала засудити проведення Росією референдуму на тимчасово окупованих територіях в Криму, а також частинах Донецької та Луганської областей. Референдум стосувався поправок до російської Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: