Зеленський відповів на петицію про його відставку

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 21 вересня відповів на петицію щодо своєї відставки через несвоєчасне подання інформації до НАЗК.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, автор якої нагадав главі держави про його обіцянку піти у відставку в разі порушення закону. Йдеться про несвоєчасне інформування НАЗК про зміни в майновому стані Зеленського.

Відповідь президента оприлюднено на сайті ОПУ в понеділок, 21 вересня.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє добровільно піти у відставку, якщо коли-небудь порушить законСказано 18 квітня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«18 квітня 2019 року у програмі «Право на владу» Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить Закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов через 4 дні після тієї заяви. 7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський признався, що не задекларував величезну суму доходів від продажу ОВДП і цим порушив Закон «Про запобігання корупції». Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям», - заявив автор петиції №22/100754-ЕП, політолог Віктор Уколов.

У своїй відповіді Зеленський заявив, що його слова були вирвані з контексту.

«Звертаю увагу на те, що мої слова про обіцянки покинути пост президента України в разі свідомого порушення закону взяті з контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою, моя позиція з цього питання залишається незмінною», - йдеться у відповіді.

При цьому глава держави назвав помилкою несвоєчасне інформування ним НАЗК про зміни в майновому стані його сім'ї.

«Відразу після виявлення помилки її публічно визнали і виправили, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави. З огляду на викладене повідомляю, що ухвалення будь-яких рішень відповідно до вказаної петиції не планується», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський також обіцяв, що розслідування справ Майдану будуть завершені.

«Слово і діло» вивчило, як президент України Володимир Зеленський виконує інші свої обіцянки за рік і 4 місяці роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: