Резніков прокоментував можливість введення миротворців на Донбас

Читать на русском
Віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков розповів, що питання про початок миротворчої місії на Донбасі не було відкинуте повністю.
Фото: ОПУ

Україні може знадобитися допомога миротворців у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Однак питання про їх введення поки не розглядається.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції окупованих території Олексій Резніков в ефірі телеканалу «Прямий».

За його словами, розгляд питання про миротворців на Донбасі був відкладений, однак повністю від такого варіанту поки ніхто не відмовлявся.

«Питання миротворців обговорювали в свій час наші дипломати на рівні Радбезу ООН. Почалася дискусія, якого характеру повинна бути ця місія (встановлення миру або його підтримання), де саме повинні знаходитися миротворці: на усій території Донбасу, на лінії розмежування чи на кордоні з Росією. Тут була суперечка двох позицій і десь посередині, теоретично, можна було зійтися, однак вони це поки відклали», - повідомив міністр.

Резніков зауважив, що питання про миротворчу місії на Донбасі можна було би підняти під час перемовин на рівні лідерів країн «нормандської четвірки».

«Після цього генеральний секретар ООН повинен буде направити оцінювальну місію, після чого зробити запит на бюджетне фінансування, і вже після цього Радбез ООН повинна це фінансування підтримати», - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що Україна не буде вносити зміни до Конституції щодо статусу Донбасу.

Також він роз’яснив пенсіонерам з ОРДЛО дії після карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: