На реінтеграцію Донбасу піде до 25 років – Резніков

Читать на русском
Безпечне повернення окупованих районів Донбасу під контроль влади України може зайняти 25 років.

Безпечне повернення окупованих районів Донбасу під контроль влади України може зайняти чверть століття.

Таку думку висловив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю виданню «Главком», опублікованому 11 липня.

Вибори в ОРДЛО: як Росія буде тиснути на УкраїнуРосія продовжуватиме тиснути щодо виборів в ОРДЛО, використовуючи інформаційний тиск та проросійських політиків в Україні. Це вплине на позицію української сторони під час Нормандських переговорів, припустив експерт.

За його словами, Україна повинна бути готова до того, що «безпечна реінтеграція - це надовго». Зараз навіть самі прозорі вибори на Донбасі ситуацію не змінять, зазначив Резніков.

«Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, будуть майоріти українські прапори, - ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей», - пояснив він.

Резніков стверджує, що в ОРДЛО навіть деякі молоді люди сумують за Радянським союзом, хоча і не жили в ньому.

«Тому безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління має змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнування того розбрату в головах, який там є» - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше Резніков назвав умови проведення зустрічі в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: