Резніков роз'яснив пенсіонерам з ОРДЛО дії після карантину

Читать на русском
Після закінчення карантину в Україні у пенсіонерів на окупованому Донбасі буде місяць на верифікацію у відділеннях Ощадбанку.
president.gov.ua

Після закінчення карантину в Україні у пенсіонерів, які проживають на окупованому Донбасі, буде місяць на верифікацію у відділеннях «Ощадбанку».

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю «Фактам», опублікованому 8 вересня.

Індексація пенсій: яким категоріям та на скільки мають збільшити виплатиІндексація пенсій повинна відбуватися для всіх категорій та бути не нижче рівня інфляції, вважає експерт.

Він нагадав, що на час карантину для переселенців відклали обов'язок кожні 60 днів підтверджувати статус.

«Після того як офіційно скасують карантин, буде 30 днів, щоб в спокійному режимі, не нервуючи, приїхати і провести верифікацію. З цього приводу нехай ніхто не хвилюється. «Ощадбанк» депонує ці гроші і готовий виплачувати їх, як тільки люди прийдуть до відділення банку», - зазначив Резніков.

Віце-прем'єр прогнозує, що після відкриття КПВВ на підконтрольну територію попрямує велика кількість пенсіонерів, що може створити дискомфорт. Для цього зараз модернізується додаток «Дія», який дозволить, в тому числі, комунікувати з пенсіонерами-ВПЛ і пропонувати їм реєструватися, створювати особисті кабінети і записуватися в електронну чергу.

Як відомо, карантин в Україні продовжили до листопада.

Нагадаємо, в Україні після підвищення «мінімалки» також збільшилася пенсія у 1,6 млн пенсіонерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: