Резніков прокоментував заяву Пєскова щодо перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Заяву Дмитра Пєскова про перемир'я на Донбасі прокоментував перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков.
kyivcity.gov.ua

Росія не хоче гарантувати дотримання режиму тиші на Донбасі, але знає, що несе за це відповідальність і піддається санкціям.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в Тристоронньої контактній групі Олексій Резніков у коментарі Інтерфакс-Україна у понеділок, 27 липня.

Режим припинення вогню на Донбасі: скільки тривають перемир'яПеремир'я, оголошені на Донбасі, ніколи не дотримуються більше доби. Поточне перемир'я було порушено за пів години після початку.

«Це стара пісня на новий лад про те, що нібито вони тут не причетні. Вони, справді, бояться брати на себе відповідальність у будь-якому разі, тому що вони прекрасно знають, що саме цю відповідальність несуть. І, в тому числі, санкції стосуються їх не тільки через окупацію Криму або MH17, а й невиконання Російською Федерацією Мінських угод, оскільки вони є стороною Мінських угод», - сказав він.

Резніков підкреслив, що є чітка інформація від українських військових і розвідників, що всі збройні формування, що перебувають сьогодні на окупованій частині Донецької та Луганської областей, є частиною 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ.

«Тому, звичайно ж, там командують російські офіцери, і вони забезпечують поширення цієї команди, цього наказу (про припинення вогню - ред.). Вони просто його ніколи не покажуть, і не оформлять це рішеннями збройних формувань ОРДЛО. Хочу нагадати, що «збройні формування ОРДЛО», - це лексика Мінських угод, підписаних у 2014 році», - додав Резніков.

Нагадаємо, сьогодні прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може виступати гарантом припинення вогню на Донбасі.

Як повідомлялося, сьогодні бойовики порушили перемир'я на Донбасі, яке було погоджено ТКГ і почало діяти з півночі 27 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: