ТКГ не може завершити війну на Донбасі – Резніков

Читать на русском
Війну на Донбасі можна завершити лише на рівні лідерів держав. Тристороння контактна група її закінчити не зможе.
Фото з відкритих джерел

Війна на Сході України не може закінчитися на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську. Завершити цей конфлікт можна лише на рівні лідерів держав.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграція тимчасово окупованих території Олексій Резніков в ефірі телеканалу «Прямий».

Вибори в ОРДЛО: чи вдасться Україні досягнути своїх вимогПроведення виборів на окупованих територіях дозволяє Україні просувати свої вимоги, вважає експерт.

За його словами, «віртуальний Мінськ» не зможе закінчити війну – для її завершення необхідно залучення лідерів країн, зокрема Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Резніков додав, що наразі завдяки участі політичних радників вдалося відновити зв’язок між ТКГ та «нормандським» форматом.

Також він прокоментував позицію Україну щодо проведення місцевих виборів на територію ОРДЛО та реакцію на неї російської делегації.

«Їм (російській делегації – ред.) було роз’яснено, що це постанова (про проведення місцевих виборів – ред.) разового характеру, вона регулює тільки вибори 25 жовтня місцеві й не розповсюджується на вибори в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу. Нагадали, що навіть в тому ж самому комплексі заходів чітко сказано, що вибори в ОРДЛО мають відбуватися за окремим законом, який ще не обговорений, не написаний і, відповідно, не прийнятий парламентом», - сказав Резніков.

Раніше Дмитро Кулеба назвав умови для проведення виборів в ОРДЛО.

Також ми писали, що спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив про неможливість провести місцеві вибори в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: