ЄС та США попередили, що прозорість виборів голови САП вплине на подальшу підтримку України

Читать на русском
Від прозорості виборів керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури залежатиме підтримка України з боку країн Заходу у майбутньому.
Фото з відкритих джерел

Від прозорості виборів голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури залежатиме подальша підтримка України з боку Заходу.

Спільну заяву ЄС та США з цього приводу було опубліковано у Twitter посольства Сполучених Штатів в Україні.

В заяві зазначається, що США спільно з країнами ЄС проаналізували рішення Верховної ради про призначення членів комісії для вибору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і закликали новообрану комісію розпочати процес виборів керівника САП.

«Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого будуть доброчесність та досягнення кандидатів. Від цього залежатиме наша подальша підтримка», - сказано в заяві.

Раніше віцепрезидентка комітету Європарламенту з асоціації між Україною та ЄС Віола фон Крамен заявила, що, через включення до складу комісії з відбору голови САП людей без необхідного досвіду, наша держава ризикує втратити безвізовий режим з Євросоюзом і півторамільярдний транш допомоги.

Нагадаємо, на засіданні 17 вересня Верховна рада підтримала проєкт постанови про визначення представників парламенту до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: