Зеленський зажадав від НАБУ і САП більше «посадок»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський просить НАБУ, САП і Офіс Генпрокурора працювати продуктивніше і проводити більше посадок.
фото LIGA.net

Президент України Володимир Зеленський просить Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і Офіс Генерального прокурора працювати продуктивніше.

Про це Зеленський написав в своєму Telegram-каналі в четвер, 17 вересня.

Зарплати антикорупціонерів: скільки в серпні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПНайвищі зарплати в минулому місяці були в НАБУ. Директор відомства Артем Ситник заробив 156,9 тисячі гривень.

Президент вирішив нагадати, що коли його команда йшла на вибори, то обіцяла народу, що старі корумповані часи закінчаться. Зеленський підкреслив, що не варто сподіватися, що хтось може стати «винятком» з цієї обіцянки.

«Тому ще раз. Кожен чиновник, міністр і депутат повинен великими буквами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав - сядеш, якщо брав хабар - сядеш. Винятків з цього правила не може бути - для будь-якої особи в нашій державі. Тут немає більше «дахів», прикриття, адміністративних можливостей», - написав Зеленський.

Глава держави закликав НАБУ, САП і Офіс Генпрокурора працювати «значно швидше і продуктивніше для того, щоб викривати діяльність всіх шукачів вигоди у владі».

За його словами, потрібно «не раз на місяць» демонструвати гучну справа, а системно показувати результат.

«Чи ні? Або ми багато хочемо? Це ж не робота заради реклами або піару. Не просто відео, скандал, а потім - тиша. Це ж про вироки - про ті ж посадки, про які у нас запитують люди в кожному місті. А з цього - більше правоохоронної конкретики. Більше показових «посадок». Просто сьогодні», - написав він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про утримання під вартою народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара.

Раніше було оголошено підозру помічнику нардепа Юрченка - Івану Фіщенку. Йому також обрали запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: