Парламент ухвалив список кандидатів, які обиратимуть очільника САП

Читать на русском
Верховна рада підтримала проєкт постанови про визначення представників парламенту до складу комісії, яка обиратиме керівника САП.
Фото - «Слово і діло».

На засіданні 17 вересня Верховна рада підтримала проєкт постанови про визначення представників парламенту до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відповідне рішення підтримали 239 нардепів.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Голова правоохоронного комітету Денис Монастирський озвучив перелік кандидатів, яких обрали до складу комісії: Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, В'ячеслав Навроцький, Богдан Романюк, Євген Соболь.

Нагадаємо, Холодницький подав заяву про свою відставку з посади, на підставі якої його вже звільнили.

Як відомо, у 2018 році директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і на той час генеральний прокурор Юрій Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького. Згідно з їхніми скаргами Холодницький, будучи на посаді керівника, розголошував таємницю досудового розслідування в справах НАБУ, порушував прокурорську етику й гальмував деякі розслідування. В основу скарги лягло прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора, яке було встановлено детективами НАБУ в рамках негласних слідчих (розшукових) дій.

Пристрій, що прослуховував, зафіксував низку порушень Холодницького, з якими погодилися й члени КДКП. Зокрема, очільник САП розголошував таємницю досудового розслідування народному депутату Георгію Логвинському за кількома кримінальними провадженнями; свідку в справі про можливу пропозицію хабаря в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, забудовнику й своєму другові Сергію Кафті (також змушував сказати неправдиві показання); гальмував справу про брехню в декларації ексголови НАЗК Наталії Корчак тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: