В ЄС пригрозили Україні втратою безвізу й траншу

Читать на русском
Україна ризикує втратити безвізовий режим з Євросоюзом і півторамільярдний транш допомоги, оскільки парламент просуває в комісію для відбору голови САП кандидатів без досвіду.
Фото Інтерфакс

Україна ризикує втратити безвізовий режим з Євросоюзом і півторамільярдний транш допомоги, оскільки парламент просуває в комісію для відбору голови САП кандидатів без досвіду.

Про це повідомила віцепрезидент комітету Європарламенту з асоціації між Україною та ЄС Віола фон Крамен у Twitter.

«Поки міжнародна спільнота зайнята Білоруссю, український уряд поспіхом просуває для відбору голови САП кандидатів, яким бракує досвіду та доброчесності. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС та подальший транш в €1,5 млрд допомоги», — заявила вона.

Нагадаємо, на засіданні 17 вересня Верховна рада підтримала проєкт постанови про визначення представників парламенту до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Як відомо, у 2018 році директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і на той час генеральний прокурор Юрій Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького. Згідно з їхніми скаргами Холодницький, перебуваючи на посаді керівника, розголошував таємницю досудового розслідування в справах НАБУ, порушував прокурорську етику й гальмував деякі розслідування. В основу скарги лягло прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора, яке було встановлено детективами НАБУ в рамках негласних слідчих (розшукових) дій.

Пристрій, що прослуховував, зафіксував низку порушень Холодницького, з якими погодилися й члени КДКП. Зокрема, очільник САП розголошував таємницю досудового розслідування народному депутату Георгію Логвинському за кількома кримінальними провадженнями; свідку в справі про можливу пропозицію хабаря в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, забудовнику й своєму другові Сергію Кафті (також змушував сказати неправдиві показання); гальмував справу про брехню в декларації ексголови НАЗК Наталії Корчак тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: