Призначено в.о. голови САП

Читать на русском
Виконувачем обов'язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури став Максим Грищук, після звільнення Назара Холодницького.
Фото: centernews.com.ua

Виконувачем обов'язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури став Максим Грищук після звільнення Назара Холодницького.

Про це повідомив журналісту «Слово і діло» Грищук.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Нагадаємо, Холодницький подав заяву про свою відставку з посади, на підставі якої його вже звільнили.

Як відомо, у 2018 році директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і на той час генеральний прокурор Юрій Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького. Згідно з їхніми скаргами, будучи на посаді керівника САП, Холодницький розголошував таємницю досудового розслідування в справах НАБУ, порушував прокурорську етику й гальмував деякі розслідування. В основу скарги лягло прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора, яке було встановлено детективами НАБУ в рамках негласних слідчих (розшукових) дій.

Пристрій, що прослуховував, зафіксував низку порушень Холодницького, з якими погодилися й члени КДКП. Зокрема, очільник САП розголошував таємницю досудового розслідування народному депутату Георгію Логвинському за кількома кримінальними провадженнями; свідку в справі про можливу пропозицію хабаря в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, забудовнику й своєму другові Сергію Кафті (також змушував сказати неправдиві показання); гальмував справу про брехню в декларації ексголови НАЗК Наталії Корчак тощо. Більш докладно про прослуховування в кабінеті Холодницького читайте в цьому матеріалі.

Ситник направив заперечення на висновок КДКП за скаргою на Холодницького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: