Країни G7 вимагають від Росії розслідувати отруєння Навального

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн Великої сімки підготували спільну заяву, в якій закликали Росію провести неупереджене розслідування отруєння Олексія Навального та покарати винних.
Фото з відкритих джерел

Країни «Великої сімки» закликали Росію терміново знайти та покарати тих, хто відповідальний за отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Про це сказано в офіційній заяві міністрів закордонних справ G7.

«Ми, міністри закордонних справ G7, закликаємо Росію терміново і в повній мірі прояснити, хто відповідальний за цей напад з отруєнням, і, маючи на увазі зобов'язання Росії в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї, привести винних до відповідальності», - йдеться в документі.

Також у ньому зазначається, що отруєння Навального – це серйозний удар по демократії та плюралізму в Росії.

Міністри G7 закликали РФ виконати зобов’язання по Міжнародному пакту про громадянські та політичні права і забезпечити реалізацію права на свободу вираження думки своїм громадянам.

Вони попередили, що стежитимуть за реакцією Росії на міжнародні заклики пояснити отруєння Навального речовиною групи «Новачок».

Нагадаємо, Олексія Навального отруїли у серпні. Політику стало погано під час перельоту із Томська в Москву. Він впав у кому.

Його транспортували на лікування до німецької клініки «Шаріте», лікарі якої заявили, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок».

Також ми писали про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний нарешті вийшов із коми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: