Україна довіряє висновкам Німеччини щодо отруєння Навального – МЗС

Читать на русском
Україна довіряє висновкам німецької лабораторії щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
Facebook MFA of Ukraine

Україна довіряє висновкам німецької лабораторії і їх уряду щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. У той же час заяви Білорусі про фальсифікацію отруєння довіри не викликають.

Про це заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Отруєння Навального: чи повинна реагувати УкраїнаУкраїна не повинна квапити події щодо отруєння опозиційного політика РФ Олексія Навального, але бути готовою приєднатися до спільної позиції Заходу, коли вона сформується остаточно, вважає експерт.

«І у нас і в інших європейських країнах набагато більше довіри до висновків німецької лабораторії і німецького уряду (про отруєння Навального - ред.), ніж до слів білоруського уряду (щодо фальсифікації отруєння - ред.). Тут можна поставити крапку. Ми бачимо, що в словесній риториці в Білорусі дуже багато кордонів пересічено і вже відбувається міфотворчість, яку вже просто соромно коментувати. Доводиться, бо на офіційну заяву повинна звучати офіційна заява», - сказав Кулеба.

Як відомо, уряд ФРН, посилаючись на висновки експертів, заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли бойовим речовиною з групи «Новачок».

На отруєння Навального «Новачком» відреагували світові лідери, а НАТО зажадало від Росії розкрити програму виробництва отрути «Новачок».

У той же час президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального є фальсифікацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: