Отруєння Навального: ЄС готовий до нових санкцій проти РФ

Читать на русском
Європейський союз готовий запровадити нові санкції проти Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального
Francisco Seco/Pool via REUTERS

У Євросоюзі засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та заявили про готовність запровадити нові санкції проти Росії.

Про це сказано у новій заяві Верховного представника Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля, яку він зробив від імені ЄС.

«Європейський Союз рішуче засуджує замах на Олексія Навального, якого було отруєно військовою нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок», схожою на ту, яка використовувалася при замаху на Сергія та Юлію Скрипалів у Солсбері 4 березня 2018 року», - йдеться у заяві.

Боррель також підкреслив, що застосування хімічної зброї є серйозним порушенням міжнародного права і не може бути прийнятним за жодних обставин.

Він закликав Росію зробити все можливе, аби розслідувати цей злочин максимально прозоро та притягти винних у ньому до відповідальності.

«Європейський Союз закликає до спільної міжнародної відповіді і залишає за собою право робити відповідні кроки, зокрема шляхом запровадження обмежувальних заходів», - додав Боррель.

Нагадаємо, німецькі лікарі повідомили, що політик Олексій Навальний був отруєний бойовою речовиною із групи «Новачок».

Світова спільнота вже засудила отруєння Навального та звернулася до Росії з вимогою провести прозоре розслідування ситуації і покарати винних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: