Конгрес США закликав Трампа розслідувати отруєння Навального

Читать на русском
Члени американського Конгресу звернулися до Дональда Трампа з вимогою провести розслідування обставин отруєння Олексія Навального та визначити роль Росії у цій ситуації.
Фото з відкритих джерел

Лідери комітету у закордонних справах Палати представників надіслали лист до адміністрації президента Дональда Трампа, у якому вимагають розслідувати отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Як йдеться у повідомленні, конгресмени вимагають Трампа з’ясувати чи використовувала Росія заборонену міжнародним правом хімічну зброю.

«Ми офіційно вимагаємо, щоб виконавча влада провела розслідування, щоб визначити, чи використовувала Росія хімічну зброю з порушенням міжнародного законодавства або ж чи використовувала Росія летальну хімічну зброю проти своїх громадян», - заявили конгресмени.

У листі також зазначається, що законодавство США передбачає встановлення протягом 60 днів факту застосування хімічної чи біологічної зброї. У випадку доведення – до порушників запроваджують санкції.

Лідери комітету також вважають, що проти РФ потрібно буде запровадити додаткові санкції, якщо розслідування підтвердить, що це була хімічна зброя.

Нагадаємо, країни «Великої сімки» вимагають від Росії провести розслідування обставин отруєння політика Олексія Навального.

Також ми писали, що через отруєння російського опозиціонера, у Польщі планують запровадити санкції проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: