Трамп підтримав можливу відмову Німеччини від «Північного потоку-2» через отруєння Навального

Читать на русском
Дональд Трамп відреагував на заклики деяких німецьких політиків припинити будівництво газопроводу Північний потік-2 через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
Фото з відкритих джерел

Американський президент Дональд Трамп повністю підтримує відмову Німеччини від будівництва газопроводу «Північний потік-2» через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це він повідомив під час пресконференції у Білому домі.

Відповідаючи на запитання про те, чи згоден він з ідеєю відмовитися від цього проєкту у відповідь на ситуацію із Олексієм Навальним, Трамп зазначив, що повністю підтримує таке рішення.

Також він підкреслив, що і раніше виступав за блокування будівництва «Північного потоку-2», оскільки введення нового газопроводу в експлуатацію може вплинути на енергетичну безпеку в Західній та Центральній Європі.

«Сполучені Штати захищають Німеччину від Росії, в той час як Берлін платить Москві мільярди доларів за енергію. Як це взагалі працює?», - дивується американський президент.

В той же час, Трамп зазначив, що не впевнений в тому, що Німеччина таки відмовиться від «Північного потоку-2», оскільки Берлін зараз знаходиться у дуже скрутному становищі.

«Вони відмовляються від вугілля та ядерної енергетики. Вони самі заганяють себе у скруту», - додав Трамп.

Нагадаємо, російського опозиціонера Олексія Навального вивели зі штучної коми.

Також ми раніше писали, що, через отруєння Навального, НАТО вимагає від Росії розкрити програму виробництва препаратів типу «Новачок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: