Отруєння Навального: чи повинна реагувати Україна

Читать на русском
Микола Спірідоновполітолог

В Євросоюзі засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та заявили про готовність запровадити нові санкції проти Росії. У коментарі «Слово і діло» політолог Микола Спірідонов відзначив, що Україна не повинна квапити події щодо отруєння опозиційного політика РФ Олексія Навального, але бути готовою приєднатися до спільної позиції Заходу, коли вона сформується остаточно.

«Україні краще в це не втручатися. Так само, як і не треба було розривати відносини з Білоруссю. Оскільки Захід все ж таки звинувачує РФ у отруєнні Навального, то, найімовірніше, Україна повинна йти в цьому ж фарватері. Якщо щодо цього будуть запроваджені санкції, то Україна повинна буде до них приєднатися, але не треба квапити події», – сказав Спірідонов.

Політолог додав, що Україна повинна приєднатися до позиції Заходу, але не формувати її.

Отруєння Навального: ЄС готовий до нових санкцій проти РФЄвропейський союз готовий запровадити нові санкції проти Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального

«На жаль, Україна не є суб’єктною в цьому питанні, оскільки частково є залежною від США, частко – від ЄС. Якщо буде консолідована реакція, США та ЄС, то Україна може опинитися в ситуації «трамваю», який вже не може обирати самостійно, по яких рейках їхати, бо ці рейки вже прокладені», – додав він.

Нагадаємо, німецькі лікарі повідомили, що політик Олексій Навальний був отруєний бойовою речовиною з групи «Новачок».

Світова спільнота вже засудила отруєння Навального та звернулася до Росії з вимогою провести прозоре розслідування ситуації та покарати винних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: