НАТО вимагає від Росії розкрити програму виробництва «Новачок»

Читать на русском
Після інциденту з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального НАТО вимагає від Росії негайно розкрити програму виробництва бойової речовини Новичок.
фото Фокус

Після інциденту з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального НАТО вимагає від Росії негайно розкрити програму виробництва бойової речовини «Новачок». Дані необхідно надати Організації з питань заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Про це у своєму Twitter заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

«Німеччина поінформувала союзників про висновки своїх фахівців з отруєння Олексія Навального. Всі союзники НАТО засуджують цей напад. Ми закликаємо Росію надати ОЗХЗ повну інформацію про програму «Новачок», - заявив він.

Він також сьогодні на пресконференції зазначив, що країни НАТО обговорюють можливі заходи щодо Росії у зв'язку з отруєнням Навального, але поки що не можна сказати, якими вони будуть.

«Будь-яке застосування хімічної зброї демонструє повну неповагу до людських життів і є неприйнятним порушенням міжнародних норм і правил», - додав він.

Раніше в Євросоюзі засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і заявили про готовність запровадити нові санкції проти Росії.

Також відзначимо, НАТО скликає раду через отруєння Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: