Навальний у комі: чи було отруєння насправді

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Російському опозиціонеру Олексію Навальному, якому стало зле в літаку, могли підмішати токсин до чаю. Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала сказав у коментарі «Слово і діло», що історія з отруєнням Навального може виявитися інсценуванням, щоб повернути опозиціонера до публічного простору.

«Якби це офіційно було заявлено, що це саме отруєння було... Хоча знову ж таки для спарингу, як партнер Путіна, він був зручний. Тому він не був політичною загрозою. У цій ситуації може бути багато додаткових версій. Найімовірно, згодом ми дізнаємося, що це було і чи була там, справді, політична складова», – наголосив Бала.

Політолог додав, що на цей час основні події на кшталт виборів у РФ завершилися, тому немає підстав у чинної влади шкодити Олексію Навальному.

На акції «Він нам не цар» у Москві затримали Навального (доповнено)У Москві на акціях Він нам не цар, приурочених до інавгурації Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня, правоохоронці затримали опозиціонера Олексія Навального.

«Велике питання, чи могла російська влада, не маючи реальних підстав, отруїти Навального. Знову ж таки, вже було, що йому десь було зле. Крім того, у російської влади така репутація, що можна й створити такі інсценування з отруєнням. Знову ж таки, з точки зору мотивів – я їх не бачу. А от з боку Навального – він повернувся до медійного простору, відбуваються протести в Білорусі, і він може на цій хвилі претендувати на роль якогось там лідера. Причому всі його минулі дії тільки мобілізували прихильників Путіна», – пояснив Віталій Бала.

Нагадаємо, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку під час перельоту з Томська до Москви.

Відомо, що Навального помістили до реанімації. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Раніше засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального неодноразово затримували в РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: