НАБУ розслідує дві справи про незаконне збагачення – САП

Читать на русском

Антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях, порушених за ст. 368-5 ККУ.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують два кримінальні провадження за ознаками можливого незаконного збагачення.

Про це йдеться у відповіді САП на запит журналіста «Слово і діло».

«САП здійснює процесуальне керівництво у 2 кримінальних провадженнях за статтею 368-5 Кримінального кодексу України, яку розслідуються детективами НАБУ», – інформують у прокуратурі.

Водночас у НАБУ два тижні тому повідомляли лише про одне кримінальне провадження за цією статтею. «Станом на день надходження запиту детективи Національного бюро розслідують 1 кримінальне провадження за ст. 368-5 ККУ», – повідомили у відомстві.

На запитання журналіста «Слово і діло» про підготовку або подачу до Вищого антикорупційного суду позовів про цивільну конфіскацію необґрунтованих активів у САП заявили наступне: «Відповідно до закону «Про НАБУ» Національне бюро вживає заходів щодо виявлення необґрунтованих активів та збору доказів їх необґрунтованості, надсилає САП матеріали для вирішення питання про пред'явлення позову про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави».

За інформацією прокуратура, станом на дату подачу розгляду НАБУ не надсилало до САП відповідні матеріали.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна рада ухвалила законопроект про повернення відповідальності за незаконне збагачення. Крім цього, проект закону передбачає цивільну конфіскацію необґрунтованих активів посадовців. Пізніше президент Володимир Зеленський підписав цей закон і в листопаді він набув чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: