НАБУ розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку здійснюють досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем службовців сільради на Одещині.
котеджне містечко «Чорноморська Рів'єра»

Національне антикорупційне бюро розслідує можливі зловживання службовими особами Фонтанської сільської ради Лиманського району Одеської області своїм становищем, що завдало ймовірну шкоду на загальну суму близько 140 млн грн.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло».

«Детективи Національного бюро здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом зловживання службовими особами Фонтанської сільської ради Лиманського району Одеської області протягом 2016 року своїм службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді земельних ділянок, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам на загальну суму близько 140 млн грн», – інформують у відомстві.

Там також додали, що ще 25 червня 2019 року рішенням Солом'янського райсуду Києва було призначено комплексну експертизу, яку доручили проводити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Проте, станом на 19 серпня 2020 року, експертизу так і не завершили.

«Після отримання висновку комплексної експертизи, детективами Національного бюро буде призначено судову економічну експертизу з метою визначення розміру завданих збитків», – підкреслили у НАБУ.

На запит нашої редакції стосовно ймовірних строків завершення експертизи у справі у КНДІСЕ протягом майже двох тижнів так і не відповіли.

За інформацію журналіста «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про земельні ділянки, на яких наразі розташоване котеджне містечко «Чорноморська Рів'єра». Вказану землю загальною площею 5,27 га у 2016 році Фонтанська сільрада продала лише за 11,6 млн грн компанії «Блек Сі Рів'єра». Водночас, за даними відділу продажів «Чорноморської Рів'єри» ціна 1 сотки їхніх земель складає 11 тисяч доларів, що майже в 13 разів перевищує вартість її купівлі.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж цукру Аграрного фонду за заниженими цінами. Також у відомстві розслідують продаж акцій компанії «Газпрому» за заниженою ціною. Крім того, детективи ведуть слідство за фактом закупівлі захисних костюмів для медиків за завищеною ціною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: