Місцеві вибори: як політики агітуватимуть у різних епідеміологічних зонах

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У суботу, 5 вересня, офіційно стартувала передвиборча кампанія. Водночас Україна продовжує боротися з епідемією коронавірусу. Зокрема, кожні 14 днів переглядаються так звані зони небезпеки: «червона», «помаранчева», «жовта» і «зелена», які, своєю чергою, передбачають різні карантинні обмеження. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько пояснив, що в передвиборчий період буде розгортатися політична боротьба навколо епідеміологічних зон, оскільки обмеження, які запроваджуються Кабміном, впливають на поширення агітації та на кампанію в цілому.

«Відчувається, що йде боротьба всередині влади, аби під приводом загострення коронавірусу використати цю тему в політичних інтересах», – сказав Цибулько.

Він додав, що епідеміологічні зони стануть однією з обговорюваних тем.

Місцеві вибори-2020: як голосуватимемоХто з виборців отримає п’ять бюлетенів, а кому видадуть тільки два? Відмінністю виборів, що пройдуть 25 жовтня, стануть бюлетені нового зразка та голосування за відкритими списками.

«Найімовірніше, якраз необхідність проведення виборів без врахування епідеміологічної ситуації та динаміки зараження населення буде однією з передвиборчих тем», – уточнив політолог.

На думку Цибулька, явка громадян на під час місцевих виборів буде низькою, але запровадження різних обмежень у різних регіонах виведе в лідери тих кандидатів, які володіють потужним медіаресурсом.

«Повноцінної явки не буде, оскільки можливість агітації може бути ускладненою. Це призведе до того, що публічна частина виборів не буде забезпечена, але тут буде використаний медійний компонент: виграють від цього ті клани, які володіють медіаресурсами. Тому, вірогідно, зміна кольору зони епідеміологічної небезпеки може вплинути на ситуацію з результатами на місцях», – підсумував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про основних кандидатів на пост мера Києва, Львова, Дніпра і Харкова.

Раніше «Слово і діло» розбиралось, кого та до яких органів влади українці обиратимуть на місцевих виборах-2020.

Також ми писали, як змінити виборчу адресу, куди звертатися та які документи подавати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: