Зміна виборчої адреси: чи вплине це на результати голосування

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Громадяни України, які бажають взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня, але проживають не за місцем реєстрації, вперше зможуть змінити місце голосування. У коментарі «Слово і діло» політтехнолог Олексій Голобуцький зазначив, що можливість змінювати виборчу адресу не змінить звичну картину на місцевих виборах.

«На місцевих виборах це навряд чи вплине на результат тому, що явка на цих виборах буде достатньо низька», - сказав Голобуцький.

Експерт відмітив, що категорія внутрішньо переміщених осіб, які масово зможуть скористатися новим сервісом, не вплине на результати.

Зміна виборчої адреси: як вплинуть на результати виборів голоси переселенцівНа результати місцевих виборів суттєво вплинуть голоси переселенців і за них будуть боротися певні політичні сили, щоб покращити свій результат, вважає експерт.

«Переселенці вже живуть на нових місцях впродовж шести-семи років, тому вони вже адаптувалися і я не думаю, що політичні вподобання дуже відрізнятимуться від настроїв того чи іншого регіону», - пояснив він.

Разом з тим, експерт додав, що епідемія коронавірусу не знизить явку на місцевих виборах, хоча, традиційно, вона нижча від загальнонаціональних.

«Досвід виборів, які відбулися за цей час в інших країнах говорить про те, що за час коронавірусу явка виборців якраз не впала. Тому, я не думаю, що ні коронавірус, ні можливість змінювати виборчу адресу не стануть якимось відчутними факторами, які змінять ситуацію», - додав він.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня.

Вони відбудуться навіть попри пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: