В Україні стартувала кампанія з проведення місцевих виборів

Читать на русском
В Україні офіційно розпочався виборчий процес із проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
Фото: Getty Images

В Україні офіційно розпочався виборчий процес із проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Цього разу вибори голів та депутатів сільських, селищних і міських рад відбуватимуться за новим Виборчого кодексу, який враховує нову територіальну основу Україну і кількість виборців у громаді.

Так, у територіальних громадах із кількістю виборців у 10 тисяч депутатів сільської, селищної, міської ради обиратимуть за мажоритарною системою в багатомандатних виборчих округах. У кожному такому окрузі при цьому може бути обрано не менше двох та не більше чотирьох депутатів.

За виконанням передвиборчих і урядових програм можна буде стежити онлайнПроект Politkarma запускає «Слово і діло» для відстеження виконання програм президентів, політичних партій, урядів і мерів.

У територіальних громадах із кількістю виборців 10 тисяч і більше депутатів обиратимуть за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.

Крім цього, на місцевих виборах-2020 є обов'язковим дотримання гендерної квоти при формуванні виборчих списків місцевих організацій політичних партій, за якою серед кожних п'яти кандидатів у виборчому списку має бути не менше двох жінок.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року.

«Слово і діло» пропонує дізнатися, в чому буде відмінність місцевих виборів в селі та в місті, що передбачає голосування за відкритими списками, як виглядатимуть нові бюлетені та чому одним виборцям видадуть по 5 бюлетенів, а іншим - всього по два.

Також ми детально розібралися і створили покрокову інструкцію, як змінити виборчу адресу. Хто має право змінювати адресу, куди звертатися, які документи подавати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: