Разумков заявив про неможливість проведення виборів в ОРДЛО

Читать на русском
Спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що на сьогодні неможливо провести місцеві вибори в ОРДЛО.
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що на сьогодні неможливо провести місцеві вибори в ОРДЛО.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 1 вересня.

«Я стовідсотковий прихильник того, що вибори треба проводити при найменшій можливості, якщо це можна зробити, і на всій території нашої держави. Але, якщо це не можна зробити, якщо це будуть вибори без виборів, якщо це буде не за українським законодавством, якщо це не волевиявлення, а призначення, то це не вибори. І про це треба відверто говорити. Тому я думаю, що це навряд чи можливо», - сказав Разумков.

Він додав, що за чинним законодавством, вибори оголошуються не пізніше ніж за 90 днів до голосування.

Вибори в ОРДЛО: чи досягне Росія своєї мети шантажем у ТКГШантаж Росії щодо блокування Нормандського формату дозволить Україні використовувати таку риторику у своїх інтересах, вважає експерт.

«Ми це зробили, відповідну постанову було схвалено, і сьогодні внести до неї зміни - це фактично створити колізію, яку, я не до кінця розумію, як потрібно буде виправляти, бо це може привести до того, що під сумнів буде поставлено легітимність організації і проведення виборів на всій іншій території нашої держави, тобто там, де вони були оголошені», - резюмував спікер.

Раніше в Кабміні заявили про те, що проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які непідконтрольні Україні, можливо тільки після ухвалення Верховною радою спеціального закону.

Місцеві вибори на підконтрольних Україні територіях відбудуться 25 жовтня. Ми проаналізували, кого і куди будемо обирати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: