ВАКС продовжив нічний домашній арешт Гримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження строку домашнього арешту для обвинуваченого експосадовця.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 листопада строк нічного домашнього арешту колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у шахрайстві і підбурюванні до дачі хабара.

Таке рішення 3 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання прокурора САП – задовольнити. Продовжити Юрію Гримчаку строк домашнього арешту до 2 листопада із забороною залишати житло у нічний час», – оголосив головуючий.

Також судді продовжили до 2 листопада строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого, а саме: прибувати до суду за кожним викликом; утримуватись від спілкування з іншим обвинуваченим, свідками та іншими визначеними особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Нагадаємо, САП оголосила Гримчаку та Овдієнку обвинувальний акт. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: