САП скерувала до суду справу Гримчака

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала обвинувальний акт стосовно колишнього заступника глави МінТОТ і направила його до суду.
Юрій Гримчак

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його «помічника».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«САП скеровано до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та його «помічника». Дії обох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст.190 («шахрайство»); ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 («підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище») Кримінального кодексу України», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, ексзаступника міністра та його помічника затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше їм повідомили про підозру у шахрайстві.

За версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: