Суд продовжив нічний домашній арешт Гримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження строку домашнього арешту двох обвинувачених.
Юрій Гримчак

Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 вересня нічний домашній арешт колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Таке рішення 9 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії домашнього арешту прокурор САП просив суд продовжити строк на два місяці. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили. Вони продовжили нічний домашній арешт Гримчака до 7 вересня, а також дію наступних обов'язків: прибувати до суду за кожним його викликом; утримуватися від спілкування із обвинуваченим, свідками, а також службовими особами Київської міської державної адміністрації, Міністерства культури України, Українського державного інституту культурної спадщини, засновниками, представниками та керівниками ТОВ «Фірма «Катран-К»; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Також суд продовжив до 7 вересня нічний домашній арешт і другого обвинуваченого Ігоря Овдієнка. Водночас колегія продовжила дію таких обов'язків: прибувати до суду за кожним його викликом; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із обвинуваченим, свідками, а також службовими особами Київської міської державної адміністрації, Міністерства культури України, Українського державного інституту культурної спадщини, засновниками, представниками та керівниками ТОВ «Фірма «Катран-К» і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, САП оголосила Гримчаку та Овдієнку обвинувальний акт. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: