НАБУ закрило одну зі справ Гримчака

Читать на русском
Антикорупційне бюро перевірило обґрунтований висновок Нацагентства за декларацією колишнього заступника міністра з питань ТОТ і ВПО.
Юрій Гримчак

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження про можливе недостовірне декларування колишнім заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив співрозмовник у НАБУ.

За його словами, справу закрили за відсутністю складу злочину. Співрозмовник додав, що провадження порушили на підставі обґрунтованого висновку Національного агентства з питань протидії корупції.

У НАБУ пояснили, що Гримчак нібито незадекларував кредит своєї дружини на автомобіль, який вкрали.

Сам Гримчак у Facebook теж повідомив, що одну з його справ закрили. «Оскільки сьогодні день добрих нових, ще повідомлю на своїй сторінці, що справа, відкрита НАБУ проти мене за ст. 366 КК України, закрита за відсутністю складу злочину», – написав він.

Раніше НАЗК знайшло порушення в декларації Гримчака. Він нібито у декларації за 2016 рік недостовірно вказав відомості про власний отриманий дохід у вигляді зарплатні та не зазначив відомості про фінансові зобов'язання дружини перед ТОВ «ОТП Факторинг Україна». Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 1 млн грн.

Нагадаємо, ексзаступника міністра та його помічника затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше їм повідомили про підозру у шахрайстві. Розслідування цієї справи завершено і незабаром її скерують до суду.

За версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: