Гримчаку пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
ВАКС пом'якшив запобіжний захід колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку.

ВАКС пом'якшив запобіжний захід колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку.

Про це повідомляється на порталі судової влади України в четвер, 9 квітня.

Чому Гримчака відпустили під домашній арешт і в чому ризик для влади?Обвинуваченому у вимаганні хабара колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку змінили запобіжний захід.

«Сьогодні слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу ексзаступнику міністра... Його цілодобовий домашній арешт змінений на нічний - з 22:00 до 6:00», - йдеться в повідомленні.

При цьому термін дії обов'язків, покладених на Гримчака, продовжений на 60 днів - до 12 червня нинішнього року. Він має прибувати на першу вимогу детектива, прокурора або суду, утримуватися від спілкування з підозрюваним Ігорем Овіденком і свідками, а також носити електронний браслет.

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і його пособника за вимагання хабаря в розмірі $ 1,1 млн. Їх спіймали «на гарячому» при отриманні $ 480 тисяч. 16 серпня Гримчака заарештували із заставою в 6 млн.

Також повідомлялося, що НАБУ завершило розслідувати справу Гримчака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: