У НАБУ розповіли деталі справи Гримчака

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що затриманий заступник міністра обіцяв за гроші вирішити два питання для представника приватної фірми.
Юрій Гримчакфото: «Слово і Діло»

Затриманий НАБУ заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак за гроші пообіцяв представнику приватної компанії вирішити два його питання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Як вказують в органі, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Заступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до заступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

«У подальшому сума неправомірної вигоди була зменшена до 80 тисяч доларів. Після одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тисяч доларів заступник міністра та його «помічник» розподілили кошти між собою. Другу частину у сумі 30 тисяч доларів їм було передано 14 серпня», – додали в НАБУ.

Також, за словами НАБУ, Гримчак дізнався від цього ж представника приватної компанії й про іншу його проблему, а саме тривалої процедури погодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві, які відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» належать до пам'яток культурної спадщини.

«Дізнавшись про це, заступник міністра запропонував свої «послуги» із забезпечення погодження проектної документації за грошову винагороду у розмірі 1 млн дол. Як запевняли учасники корупційної схеми, вказана сума начебто мала бути розподілена між керівниками та службовими особами виконавчих органів влади, серед яких: Міністерство культури України, Міністерство юстиції України, Український державний інститут культурної спадщини, Київська міська державна адміністрація та інші», – пояснили в органі.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив деталі затримання Гримчака. Раніше МінТОТ прокоментувало затримання заступника міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: