САП оголосила Гримчаку обвинувальний акт

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура оголосила обвинувальний акт колишньому заступнику глави Міністерства з питань ТОТ і ВПО.
Юрій Гримчак у суді

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувальний акт колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Текст обвинувального акт зачитали 1 червня у Вищому антикорупційному суді, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

За словами прокурора САП Олега Макара, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Крім того, на засіданні сторони захисту і обвинувачення виступили зі вступними промовами. Також прокурором САП Макаром було заявлено цивільний позов у справі щодо відшкодування збитків, які були завданні внаслідок скоєння вказаного злочину.

Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: