Трамп заперечив наявність системного расизму в США

Читать на русском
Дональд Трамп заявив про відсутність в США системного расизму і виступив проти насильства, до якого схиляються учасники антирасистських протестів
Фото з відкритих джерел

Президент Сполучених штатів Дональд Трамп, незважаючи на заклики місцевої влади та низки політиків федерального рівня, таки приїхав до міста Кеноша, штат Вісконсін, в якому нещодавно проходили антирасистські протести.

Про це повідомляє Aljaziera.

Під час свого візиту він звернувся до місцевих жителів з промовою, в ході якої засудив насильство під час акцій протесту та заперечив наявність в США системного расизму.

Потім американський президент пройшовся кварталами, які найбільше постраждали під час антирасистських акцій протесту.

«Це не акти мирних протестів, це – внутрішній терор», - сказав Трамп під час зустрічі із місцевими правоохоронцями.

Він засудив лівих політиків, яких звинуватив у розповсюдженні деструктивних ідей про те, що американська нація є репресивною та расистською.

В ході свого візиту, Трамп, який є одним із кандидатів на пост президента США на наступних виборах, закликав людей навіть під час протестів дотримуватися лозунгу «закон та порядок».

Також він пообіцяв покращити фінансове забезпечення правоохоронних органів в США, зокрема виділити понад 1 мільйон доларів місцевій поліції в Кеноші і 42 мільйони на забезпечення громадської безпеки у штаті Вісконсін.

Нагадаємо, Дональд Трамп став на захист підлітка, якого звинувачують у вбивстві двох учасників антирасистської акції протесту. Також американський президент заявив, що побороти протестні настрої в США можна лише за допомогою сили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: