Лукашенко відкликав посла, який запропонував перерахувати голоси

Читать на русском
Білоруський посол в Іспанії Павло Пустовой був звільнений з посади за критику влади і пропозицію перерахувати голоси виборців.
Фото: РІА Новости/Олександр Щербак

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив білоруського посла, який закликав до перерахунку результатів голосування на президентських виборах.

Про це повідомляє агенство БелТА.

Як зазначається у повідомленні, мова йде про Павла Пустового, який був позбавлений дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посланника першого класу за «неналежне виконання посадових обов'язків»

Також, на підставі указу Лукашенка, Пустовой був звільнений з посади надзвичайного і повноважного посла Республіки Білорусь в Королівстві Іспанія і за сумісництвом постійного представника Республіки Білорусь при Всесвітній туристській організації.

17 серпня Пустовой назвав ситуацію в Білорусі «неприйнятною» і запропонував ЦВК перерахувати голоси виборців. Також він закликав притягнути до відповідальності усіх винних у силовому розгоні акцій протесту в Білорусі.

Нагадаємо, протести в Білорусі тривають з 9 серпня. Люди щовечора виходять на вулицю, вимагаючи відставки Лукашенка та проведення в країні чесних президентських виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: