Протести в Білорусі: люди виходять на центральні площі міст

Читать на русском
Увечері в четвер, 20 серпня, активісти зібралися на Майдані Незалежності в Мінську. Біля пам'ятника Леніну безкоштовний мікрофон.
Фото - TUT.by

Увечері в четвер, 20 серпня, активісти зібралися на Майдані Незалежності в Мінську.

«Близько 20 тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності в Мінську. Біля пам'ятника Леніну «безкоштовний мікрофон»: говорити може кожен», - повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Також на мітинг в Боровлянах, де офіційно перемогла Світлана Тихановська, зібралися півтисячі людей.

Жителі закликали сільраду з'явитися на мітинг і зажадали покласти край насильству з боку поліції, провести нові справедливі вибори, відставку президента і забезпечити роботу органів місцевого самоврядування.

Раніше стало відомо, що координаційна рада опозиції Білорусі вимагає негайної зустрічі з силовими органами країни. Опозиція хоче обговорити з силовиками вимоги протестуючих.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести після виборів президента.

За офіційними даними, чинний глава держави Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів, а його опонентка Світлана Тихановська – близько 10%. У такий результат не вірить ані штаб Тихановської, ані більшість демократичних держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: