Лукашенко відреагував на можливі санкції

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив відповісти на можливі санкції з боку низки країн.
Фото: Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив відповісти на можливі санкції, які запроваджують або обіцяють затвердити інші країни.

Про це повідомляє білоруське видання «БЕЛТА» в п'ятницю, 28 серпня.

Відносини України та Білорусі: коли Київ відновить діалог із МінськомУкраїна не повинна відновлювати контакти із білоруською владою, допоки триває переслідування опозиційних активістів та насильницькі дії стосовно протестувальників, вважає експерт.

«Ось ми їм зараз покажемо, що таке санкції. Якщо вони ще до Китаю чи Росії через нас (поляки і литовці) баражували, зараз вони будуть літати або через Балтику, або Чорне море торгувати з Росією та інше. А щодо санкцій на продукцію (ту продукцію, на яку Росія запровадила ембарго) - нехай навіть не мріють. Ми їм покажемо, що таке санкції», - заявив Лукашенко.

Він також розповів, що вже доручив уряду внести пропозицію про переорієнтацію всіх торговельних потоків із портів Литви на інші.

«Ось ми і подивимося, як вони житимуть. 30% литовського бюджету формують наші вантажопотоки через Литву. Що ще треба?», - додав він.

Нагадаємо, уряд Естонії затвердив санкції проти чиновників Білорусі. Зокрема, їм буде заборонений в'їзд до країни.

Литва включила до списку санкцій самого Лукашенка і ще 117 білоруських чиновників.

У МЗС України повідомили, що заморозили всі контакти з білоруською стороною. За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Україна підтримує санкції ЄС проти Білорусі, але свої буде запроваджувати тільки після дій з боку Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: