Протести в Білорусі: ООН підтвердила загибель чотирьох активістів

Читать на русском
Влада Білорусі має негайно і неупереджено розслідувати всі твердження про порушення прав людини під час протестів проти підсумків президентських виборів в країні.
Фото: tut.by

В ООН підтвердили загибель чотирьох активістів під час акцій протесту в Білорусі.

Про це заявила речниця верховного комісара ООН із прав людини Елізабет Тросселл, передає видання Тут.

Влада Білорусі має негайно і неупереджено розслідувати всі твердження про порушення прав людини під час протестів проти підсумків президентських виборів в країні.

«До їхнього числа входять загибель чотирьох осіб у результаті травм, отриманих під час акцій протесту. Жертви мають право на відплату», - уточнила Тросселл.

Вона висловила особливу стурбованість тим, що доля і місцеперебування як мінімум восьми осіб залишається невідомою. Всі вони зникли після початку протестів 9 серпня, підкреслила представник верховного комісара ООН із прав людини.

Вона зазначила, що велика частина з декількох тисяч затриманих у зв'язку з протестами, зараз звільнена.

«Але ми як і раніше серйозно стурбовані тим, що, за повідомленнями, все ще перебувають під вартою понад 100 осіб, в тому числі приблизно 60 осіб, які звинувачуються в серйозних злочинах і можуть бути засуджені до суворого тюремного ув'язнення», - заявила Троссел.

Офіційно влада Білорусі повідомляла про три жертви протестів. Тим часом місцеві правозахисники стверджують, що з 7 по 14 серпня щонайменше п'ятеро людей загинули та семеро госпіталізовані в критичному стані після протестів.

Нагадаємо, до Білорусі не пускають іноземних журналістів без акредитації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: