Країни Балтії першими запровадили санкції проти Лукашенка та чиновників Білорусі

Читать на русском
Литва, Латвія і Естонія перші в світі ввели персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і місцевих чиновників після скандальних виборів.
фото REUTERS

Країни Балтії – Литва, Латвія і Естонія – стали першими в світі державами, які запровадили персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і низки білоруських чиновників.

Про це повідомили МЗС Литви, Латвії та Естонії в понеділок, 31 серпня.

Відносини України та Білорусі: коли Київ відновить діалог із МінськомУкраїна не повинна відновлювати контакти із білоруською владою, допоки триває переслідування опозиційних активістів та насильницькі дії стосовно протестувальників, вважає експерт.

Як повідомляється, країни Балтії оголосили санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, його старшого сина Віктора і ще 28 білоруських чиновників (представники ЦВК Білорусі, міністри внутрішніх справ і юстиції, генпрокурор Білорусі, глава Комітету державної безпеки та інші).

Повний список опублікований на сайті МЗС Латвії.

До нього потрапили: Олександр Лукашенко, Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Максим Риженков, Ольга Чупріс, Дмитро Крутий, Геннадій Богдан, Лідія Єрмошина, Вадим Іпатов, Олена Дмухайло, Світлана Кацуба, Ігор Плішкевській, Олег слижевский, Ірина Челіковека, Валерій Вакульчик, Іван Тертелю, Іван Носкевіч, Олександр Конюк, Юрій Караєв, Геннадій Казакевич, Олександр Барсуков, Сергій Хоменко, Юрій Назаренко, Роман Мельник, Іван Кубрак, Олег Шабліко, Андрій Равка, Олексій Волков, Сергій Аземша, Андрій Смаль.

«Ці люди зіграли ключову роль у фальсифікації результатів виборів в Білорусі і в застосуванні насильства проти мирних протестувальників», - заявили в МЗС Естонії.

Санкції передбачають 5-річну заборону на в'їзд до Естонії. У разі Латвії ця заборона діє на невизначений період. У МВС Литви додали, що список може бути доповнений.

Нагадаємо, санкції проти Білорусі також готує і Євросоюз.

У той же час президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив відповідними заходами на санкції інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: