Естонія запровадить санкції проти білоруських чиновників

Читать на русском
Уряд Естонії вирішив запровадити санкції проти ряду чиновників Білорусі і заборонити їм в'їзд до країни.
Фото: Mark Seo/Pixabay

Уряд Естонії прийняв постанову, якою запроваджуються санкції проти ряду чиновників Білорусі. Зокрема, їм буде заборонений в'їзд до Естонії.

Про це повідомляє видання ERR у четвер, 27 серпня.

Україна не буде втручатися у вибори Білорусі – ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський вважає, що влада Білорусі та суспільство мають розпочати діалог.

Як повідомляється, санкції стосуватимуться осіб, відповідальних за фальсифікацію виборів президента Білорусі і пов'язані з цим порушення прав людини.

За словами прем'єр-міністра Естонії Юрі Ратаса, мета фокусних санкцій Естонії - засудити фальсифікації результатів виборів і насильство проти мирних громадян, а також, щоб відповідальні за це особи не могли в'їхати до Естонії.

«Народ Республіки Білорусь має право сам вільно вибирати своє майбутнє, він ясно висловив волю до демократичних змін. Єдина можливість для цього - дійсно вільні і незалежні вибори», - заявив Ратас.

Постанова естонського уряду вступить в силу в загальному порядку. Після цього список конкретних осіб, які підпадають під санкції, наказом затвердить міністр закордонних справ.

Санкції запроваджують скоординовано з Латвією і Литвою. До введення адресних санкцій зараз готується і Європейський Союз, додали у виданні.

Нагадаємо, лідери країн ЄС раніше заявили, що не визнають результати виборів в Білорусі і накладуть санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: