Відносини України та Білорусі: коли Київ відновить діалог із Мінськом

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Україна заморозила всі контакти з білоруською стороною. У такий спосіб держава висловила свою позицію щодо дій, вчинених владою Білорусі, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. У коментарі «Слово і діло» політолог, історик Олександр Палій зазначив, що Україна не повинна відновлювати контакти з білоруською владою, допоки триває переслідування опозиційних активістів та насильницькі дії стосовно протестувальників.

«Я вважаю, що це добре. Ми сигналізуємо білоруському керівництву, що їх дії стосовно громадян Білорусі є неприйнятними. Розморожувати відносини треба, коли це не матиме негативних наслідків для України, коли білоруське керівництво трошки заспокоїться», – прокоментував Палій.

Українська влада, на думку політолога, повинна відстоювати позицію, поки керівництво Білорусі не припинить переслідування опозиційних активістів.

Україна заморозила всі контакти з Білоруссю – КулебаУкраїна заморозила контакти з білоруською стороною. У такий спосіб влада висловила свою позицію щодо дій, зроблених владою Білорусі

«Повинно завершитися переслідування, навіть, якщо це сьогодні неможливо, завтра це може статися, і Україна повинна на цьому наполягати», – додав Олександр Палій.

Водночас він наголосив, що Олександру Лукашенку не вдасться залишитися при владі на весь термін.

Нагадаємо, Зеленський сказав, що Україна не буде втручатися у вибори в Білорусі.

Раніше, Україна відкликала посла в Білорусі для консультацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: